Sağlık Bakanlığı kuraları canlı yayınlanacak

Sağlık Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aldığı tedbir kararları genişletildi. Tüm kura başvuruları, e-devlet üzerinden alınıyor. Kuralar katılımsız olarak internet ortamında canlı çekilecek.

EKONOMİ 20.03.2020, 11:13
Sağlık Bakanlığı kuraları canlı yayınlanacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlem kararları doğrultusunda, devlet hizmet yükümlülüğü, açıktan atama, iller arası aile hekimliği başta olmak üzere tüm kura başvuruları e-devlet üzerinden alınacak, kura çekimleri ise internetten canlı olarak yayınlanacak.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü/WHO) tarafından pandemi (küresel salgın) ilan edilen Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yönelik çalışmalarını yürüten Koronavirüs Bilim Kurulunun da önerileri doğrultusunda, sağlıktan çalışma hayatına, eğitimden ulaşıma kadar her alanda birçok önlem kararı alındı.

Bu kapsamda alınan tedbir kararlarına yenilerini ekleyen Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında, kurum tabipliğinde randevu sistemi ile hasta kabul edilmeye başlandı. 

Kuralar, internetten canlı olarak yayınlanacak!

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını da erteleyen Sağlık Bakanlığınca alınan diğer tedbirler kapsamında, açıktan atama, devlet hizmet yükümlülüğü, iller arası aile hekimliği başta olmak üzere tüm kuralarda ilgililerin evraklarını elden teslim etmeleri uygulaması askıya alındı. Tüm kura başvuruları, e-devlet üzerinden alınıyor. Tüm kuraların, ilgililerin katılımı olmaksızın çekilmesi ve internet ortamında canlı yayımlanması kararı alındı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yıl içinde 50 bin kişi, çeşitli görevlendirmeler için kura başvurusu yapıyor.

Yorumlar (0)