‘Ramazan’da ete zam yok’ dediler! Göreceğiz!

Yaklaşan Ramazan dolayısıyla kırmızı ve beyaz ette zam beklemediklerini açıklayan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, bu sene için 3 ila 5 TL arasında fiyat artışı yaşandığını ifade etti.

EKONOMİ 31.03.2021, 17:21 01.04.2021, 09:41
‘Ramazan’da ete zam yok’ dediler! Göreceğiz!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, geçen sene kırmızı et ve beyaz ette 3 ila 5 TL’lik bir oynama olduğunu hatırlatarak, “Pandemide her şeye yüzde 100’e yakın zam geldi. Bu yapılan zam büyük değil. Oda yılbaşında yapıldı” açıklamasında bulundu.

Pandemide herkesin fırsatçılık peşinde koştuğuna işaret eden Yardımcı, “Et ucuz. İnşallah Ramazan ayında anormal bir durum olmazsa ete zam olmayacak” diye konuştu.

‘Fedakârlık yapıyoruz’

Herkesin evinde yemeğin piştiğini ifade eden Yardımcı, “Her vatandaşımızın tenceresinde et olsun. Biz vatandaşın yanındayız” dedi.

Son süreçte bir defa zam yapıldığını ifade eden Yardımcı, fiyat artışının yılbaşından önce olduğunu hatırlatarak, “Her şeye zam geldi. 150 ila 200 kilo arasında et satıyorduk. Şimdi 50 kilo anca satabiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


 
Kıymaya ilgi

Kırmızı etin kilosunun 60 ila 65 TL arasında değiştiğine işaret eden Yardımcı, “Kıyma 60 TL. En büyük talep kıymaya. İnsanımız 1 kilo kıyma aldığı zaman dört çeşit yemek yapabiliyor” dedi.

Tavuk fiyatlarına da zam yapmayacaklarını vurgulayan Yardımcı, “Tavuğun kilosu 15 TL. Ramazan ayında tavuğun fiyatı 20 TL olduğu zaman karşısında dururuz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)