‘Profesör doktor’ lakaplı otun fiyatı etle yarışıyor

İzmir’de gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali'nde salatalık ve yemeklik doğal otların kilosu 10 liradan satışa sunulurken, akciğer ve böbrek hastalıklarına iyi geldiği belirtilen ve yöre halkı tarafından ‘profesör doktor’ denilen şevketi bostan ise 50 liradan alıcı buldu.

EKONOMİ 28.03.2022, 19:23 29.03.2022, 11:47
‘Profesör doktor’ lakaplı otun fiyatı etle yarışıyor

İzmir’e bağlı Çeşme ilçesinde bu sene 11'inci defa düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nde tezgahlar, yöre halkı tarafından bölgede toplanan salatalık ve yemeklik otlarla renklendi. Salatalık ve yemeklik otların kilosu 10 liradan alıcı bulurken, şevketi bostanın fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.

"Toplanması çok zor"

Başta akciğer ve böbrek rahatsızlıkları olmak kaydıyla pek çok hastalığa şifa olduğu kaydedilen ve yöre halkının ‘profesör doktor’ lakabını taktığı şevketi bostanın toplanması bir hayli zor olduğu için fiyatının da yüksek olduğunu dile getiren Doğan Subaşı, “Bu otu dikenin kökünden çıkarıyoruz. Temizlenmesi bir hayli zor. Bunları bilmeyen insanlar fiyatına itiraz ediyor. Şevketi bostan, özellikle böbrek kumu dökmeye yardımcı olur." diye konuştu.

"Fiyatını kabullendiler"

Şevketi bostanın emek istediğini söyleyen Ali Kumbasar, “Devasa dikenlerin arasında büyük emekler sarf edilerek toplanıyor. Bu yüzden de fiyatı yüksek. Yararları saymakla bitmez. Etli yemeği ve zeytinyağlı salatası yapılıyor. Seneler önce hiç kimse bilmiyordu fakat artık herkes topluyor. Fiyatını da kabullendiler." dedi. 

Salata tarifini verdi

Söz konusu otla yapılan salatanın tarifini veren Fırat Korkmaz da “Toplandıktan sonra kaynatıyoruz ve tuz, zeytinyağı ve limon ilave ediyoruz. İşte bu kadar. Tadını hemen herkes seviyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)