Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni KDV indirimlerini duyurdu. Erdoğan, ""Temel ihtiyaç maddelerinden olan bebek bezi, peçete, tuvalet kağıdı, sabun, deterjan gibi ürünlerin KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indirme yönünde karar aldık. Yeme içme hizmetlerinin tümünde KDV oranını yüzde 8 olacak şekilde belirliyoruz." dedi.

EKONOMİ 28.03.2022, 19:31 28.03.2022, 23:48
Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının akabinde kameraların karşısına geçti.

"Temel ihtiyaç maddelerinde KDV'yi yüzde 8'e indiriyoruz"

Yeni KDV indirimlerini açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Temel ihtiyaç maddelerinden olan bebek bezi, peçete, tuvalet kağıdı, sabun, deterjan gibi ürünlerin KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indirme yönünde karar aldık.

Yeme içme hizmetlerinin tümünde KDV oranını yüzde 8 olacak şekilde belirliyoruz.

"İnşaat sektörü üstündeki yükü azaltıyoruz"

Satın alınan mesken her nerede olursa olsun, metrekaresine göre değişiklik gösteren kademeli KDV uygulamasına tabi tutulacaktır.

Afet riski tehlikesi altındaki bölgelerin dönüştürülmesi çerçevesinde meskenlerde 150 metrekareye kadar yüzde 1, 150 metrekareyi aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV oranında tahakkuku yapılacaktır.

Arazi ve arsaların KDV oranını yüzde 8'e çekerek, inşaat sektörünün üstündeki finansman yükünü azaltıyoruz.

Net büyüklüğü 150 metrekareyi aşmayan meskenlerde KDV yüzde 8'dir.

Oto galerici esnafının araç alım satımında kazandıkları kar ile gezinti gemisi, tekne, kotra ve yatların satışında yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e çıkarıyoruz."

Yorumlar (0)