Pfizer/BioNTech aşısı ne zaman gelecek? İşte fiyat ve doz sayısı

Pfizer/BioNTech aşısı için geçen yılın sonunda bir anlaşma sağlandığını hatırlatan Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir,  mart sonuna kadar 4,5 milyon doz aşının teslimatının gerçekleşeceğini söyledi.

EKONOMİ 18.02.2021, 09:27 18.02.2021, 18:01 Hanife
Pfizer/BioNTech aşısı ne zaman gelecek? İşte fiyat ve doz sayısı

TBMM KİT Komisyonu'nda Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) hesapları görüşüldü. Kurumun faaliyetlerini anlatan DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, milletvekillerinin sorularını yanıt verdi.

Özdemir, BioNTech-Pfizer aşısı için geçen yılın sonunda bir anlaşma yapıldığını, ancak anlaşmada bir iki düzeltme yapılması sebebiyle bugüne kadar gelindiğini söyledi.

BioNTech aşısının teslim planında herhangi bir gecikme olmadığını belirten Özdemir, anlaşma sonucunda, mart sonuna kadar 4,5 milyon doz teslimatı yapılacağını, şu ana kadar henüz bir kargo teslimatının yapılmadığını ve aşının fiyatının ise 12 dolar olarak ortaya çıkığını kaydetti.

Özdemir: "Çin aşısını en ucuzu biz aldık"

Açıklamasında, Sinovac aşısının aracılar vasıtasıyla alındığı iddialarına da değinen Özdemir, "Dünyada en ucuz aşıyı şu an Türkiye aldı" diyerek, şimdiye kadar 25 milyon tanı kiti satın alındığını, 12.60 lira tanı kiti, 7.70 TL de taşınma sıvısı Vinod'e verildiğini belirterek bunun uygun bir fiyat olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)