Para ve pasaport basan firma batabilir!

Dünya genelinde 140 merkez bankası için para, 40 ülke için de pasaport basımı gerçekleştiren firma De La Rue 9,2 milyon sterlin kadar zarar ettiğini belirterek iflas etme olasılıklarının olduğu açıkladı.

EKONOMİ 28.11.2019, 12:15
Para ve pasaport basan firma batabilir!

Banknot basımı yapan firma, kurtarma planlarının işe yaramaması durumunda iflas ile karşılaşma ihtimali olduğunu belirtti.

İngiltere Merkez Bankası da dahil olmak üzere dünya genelinde 140 merkez bankası için banknot basan, pasaport ve banknot basım firması De La Rue'nin mali anlamda zorluk yaşadığı bildirildi. Merkezi İngiltere’de bulunan firmanın açıklamasında, 2019 yılının Mayıs-Kasım döneminde 9,2 milyon sterlin kadar zararda olduğu açıklandı.

Firma, faaliyetlerine devam edebileceğine ilişkin ciddi bir belirsizlik ve endişenin bulunduğunu belirtti. De La Rue firmasında yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışıyor.

İlk kez 1860'da Mauritius için banknot basımı yapan firma, dünyadaki banknotların üçte birinin basımını gerçekleştirdi. Firma aynı zamanda 40 ülkenin de pasaportlarının basımını gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)