Otobüs biletlerine tavan ücret uygulaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, COVID-19 salgını sebebi ile uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının ardından yolcu sayısındaki yükseliş potansiyelini göz önünde bulundurarak fahiş fiyatların önüne geçmek maksadıyla karayolu yolcu taşımacılığı alanında tavan ücret tarifesi belirledi.

EKONOMİ 14.07.2021, 18:00
Otobüs biletlerine tavan ücret uygulaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını döneminde uygulanan yolcu taşımacılığındaki sınırlamaların kademeli olarak kaldırılmasının ardından şehirler arası seyahatlerde meydana gelen artış sonrası hem bakanlığa iletilen şikayetler hem de basında yüksek ücretli biletler üzerine çıkan haberler üzerine karayolu yolcu taşımacılığı alanında uygulanmak üzere tavan ücret tarifesi çalışması yapıldığını duyurdu. Yolcu sayılarındaki bu yükselişi fırsat bilenlerin fahiş bilet fiyatlarıyla haksız kazanç elde etmelerini engellemek ve yolcuları korumak maksadıyla, karayolu yolcu taşımacılığı alanında uygulanmak üzere 3 ay için geçerli olacak olan tavan ücret tarifesi belirlediklerini ve söz konusu tarifenin Resmi Gazete’de yayımlanarak tüm şirketler tarafından uygulanmak üzere yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Geçerlilik süresi 3 ay

Bakanlık tarafından söz konusu düzenleme ile fahiş bilet fiyatı uygulamalarının önüne geçilmesinin hedeflendiğine işaret edildi. Tavan ücret tarifesinin 3 ay için geçerli olacağını açıklayan bakanlık, D1 ve B1 yetki belgesi sahiplerinin daha evvel aldıkları ücret tarifelerinin, tebliğ ile belirlenen tavan ücret tarifesinin üstünde olması durumunda, başka bir işleme gerek olmadan tavan ücret tarifesi uygulanacağının altını çizdi.

Kilometre esasına göre tespit edilmiş olan ücret tarifesinin, şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyeti yürüten şirketlerin uygulanabilecekleri en yüksek ücret tarifesi olduğuna vurgu yapan bakanlık, şirketlerin tavan ücret tarifesinden daha düşük ücretlerle taşıma yapmalarının da mümkün olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)