Nurettin Nebati ağustos ayı bütçesini değerlendirdi: “Açık verdi”

Ağustos ayı bütçesi ile ilgili değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yatırımlara devam edildiğini ve büyüme oranlarında olumlu gelişmeler olduğunu ifade etti.

EKONOMİ 15.09.2022, 17:45
Nurettin Nebati ağustos ayı bütçesini değerlendirdi: “Açık verdi”

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye olarak yatırımların sürdürüldüğünü ifade ederek, vergi ve büyüme gelirlerini yükseltme politikasında pozitif gelişmeler meydana geldiğine dikkat çekti.

“Birçok gelişmiş ülkeden daha olumlu durumdayız”

Bakan Nebati, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Senenin ilk günlerinden bu zamana kadar devam ettirdiğimiz sıkı bütçe planından sapmadan büyüme ve yatırıma devam ediyoruz. Üretimi ve yatırımı teşvik edici ekonomi düşüncemiz vergi ve büyüme gelirlerinde yükselişi de yanında getiriyor. Harcamalar konusunda göstermiş olduğumuz ihtiyatlı tavır da kamu maliyesi konusunda birçok gelişmiş ülkeden daha olumlu performans sağlamamıza yarıyor. Mali disiplin açısında taviz göstermeden yolumuzda emin adımlar atıyoruz." dedi.

Mali disiplinin en büyük göstergesini açıkladı

Mali disiplinin büyük bir göstergesi olan Merkezi Yönetim Bütçesi'nin ağustos döneminde 3 milyar 586 milyon lira artı çıkardığını da açıklamasına ekleyen Nebati, "Bunların yanı sıra, faiz dışı fazla miktar ise 26 milyar 233 milyon liraya kadar geldi." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)