Musk'tan Trump'a teşekkür!

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki koronavirüs kısıtlamalarını “Faşist bir yaklaşım” ifadesi ile eleştiren Elon Musk yasağı deldi. Elon Musk'ın bu kararını destekleyen ABD Başkanı Donald Trump sürecin hızlanması gerektiğini belirten bir tweet attı. Elon Musk ise aynı platformdan ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti.

EKONOMİ 13.05.2020, 08:46
Musk'tan Trump'a teşekkür!

Elon Musk Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde yürürlükte olan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kısıtlamalarını çiğnedi.

Güney Afrika asıllı iş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Covid-19 yasağına rağmen üretime başladı. Elon Musk'ın bu kararı sonrası Twitter'da bir mesaj paylaşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Elon Musk'a destek verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajına cevap veren Güney Afrika asıllı iş insanı Elon Musk, Başkan Donald Trump'a teşekkür etti.

Tesla'nın sahibi ve CEO'su Elon Musk, dün Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle açık kalması elzem olmayan iş yerleri ve fabrikaların kapalı tutulması talimatına rağmen, araba üretimine yeniden başlayacaklarını duyurmuş ve "Gelip beni tutuklayın" diyerek meydan okumuştu.

Elon Musk daha önce tüm uyarılara rağmen bölgedeki fabrikasını açık tutmak için birkaç adım atmış fakat alınan karar kapsamında fabrika üretime ara vermek zorunda kalmıştı.

İş yerlerinin kapalı kalmasını değerlendiren Elon Musk, Tesla gibi şirketlerin bu krizi atlatacağını fakat küçük işletmelerin akıbetinin parlak olmayacağını savunmuştu.

Geçtiğimiz hafta California’da uygulanan Covid-19 tedbirlerini eleştiren Tesla'nın CEO'su Elon Musk, “Anayasal haklar hiçe sayılarak insanlar evlerine hapsedilmiş durumda” demiş ve bu durumu ”Faşist bir yaklaşım” şeklinde eleştirmişti.

Elon Musk kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Özgür ABD hemen” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)