Merkez Bankası'ndan KKM kararı: Asgari faiz zorunluluğu artık yok!

Merkez Bankası tarafından alınan yeni karara göre Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki "asgari faiz zorunluluğu" kaldırıldı. Standart TL mevduatını desteklemek için alınan kararla birlikte KKM'ye verilen faiz artık cazip olmayacak.

EKONOMİ 25.09.2023, 11:11 Hakan Öksüz
Merkez Bankası'ndan KKM kararı: Asgari faiz zorunluluğu artık yok!

Türk lirasını daha cazip hale getirmek için bankacılık sistemini dönüştürecek yönde adımlar atan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni bir karar aldı. Yeni karara göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki "asgari faiz zorunluluğu" uygulaması kaldırıldı. 

KKM'ye verilen faiz artık cazip olmayacak

Kararla birlikte bankalar, KKM hesaplarına politika faizinden düşük faiz verebilecek. TCMB'nin söz konusu değişikliği ile standart TL mevduatı desteklenmiş olacak. Böylece KKM'ye verilen faiz bundan sonra cazip olmayacak. 

Ağustos ve Eylül ayındaki bazı adımlar

Türk lirası mevduatı cazip kılmak adına TCMB'den çeşitli adımlar geliyor. Ağustos ayında getirilen yeni TL payı rasyosu ile birlikte TL mevduatın, toplam mevduat içindeki payınının artırılması amaçlanmıştı. 

Eylül ayında TL payı artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5 seviyesine çıkarılmıştı. 50 bin lira olan KOBİ, yatırım ve ihracat kredilerindeki muafiyet sınırı 250 bin lira olarak güncellenmişti.

Yorumlar (0)