Memur-Sen'den 'ek zam' açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu personelleri ve memur emekli maaşlarına getirilen yüzde 30,5 oranındaki zamma dair, "Bu artış ateşi bir miktar alır ancak közü söndüremez. Bir an evvel ekonomideki dalgalanmayı durdurmak ve yükselen fiyatları indirmek lazım." dedi.

EKONOMİ 04.01.2022, 00:55 04.01.2022, 09:05
Memur-Sen'den 'ek zam' açıklaması

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yüzde 30,5 olarak açıklanan zamma dair konuştu. 

"Közü söndürmez"

Yalçın, şunları kaydetti:

"Özellikle de toplu sözleşmenin ardından etkisini gösteren fiyat yükselişlerinin meydana getirdiği alım gücü kayıplarının ortadan kaldırılması için hükümet nezdinde gerekli olan girişimleri yaptık. 'İlave ödeme/ek zam' teklifimizin tüm kamu görevlilerine eşit şekilde yansıması için 'seyyanen' yapılmasını talep ettik. Hükümetçe ilave zam gündeme alınmış fakat yalnızca yüzde 2,5'lik bir yükseliş yapılmıştır. Bu ay itibarıyla maaşlara yansıyacak olan yüzde 22,48'in enflasyon farkı sonucu olduğu, ocak zammı olan yüzde 5'lik dilimin ise toplu sözleşme kararı gereği olduğu hatırlanmalıdır. Yüzde 30,5'lik artış ateşi bir miktar alır ancak közü söndüremez. Bir an evvel ekonomideki dalgalanmayı durdurmak ve yükselen fiyatları indirmek lazım. Bir defa daha belirtiyoruz ki sabit gelirliler için en iyi zam piyasa istikrarı ve düşük enflasyondur. Memur-Sen olarak gelir dağılımındaki adaleti sağlamak ve kamu personellerinin alım gücünü yükseltmek için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."
 

Yorumlar (0)