Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Uluslararası piyasalar, Covid-19’un olumsuz etkilerine karşı bazı ulusal ekonomilerin para sıkılaştırma politikaları ve ekonomik toparlanmalara yönelik beklentilerle dün sakinliğin getirdiği karışık bir görünüm izlendi.

EKONOMİ 23.03.2021, 10:09 23.03.2021, 16:50
Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Koronavirüs salgını dâhilinde artan vakalara yönelik alınan sıkı tedbirler ve Avrupa’dan gelen mutasyon haberleri, ekonomilerdeki belirsizliği artıran en önemli etken. Fed Başkanı Jerome Powell’ın sunum metninde geçen ‘ekonomideki toparlanmanın beklenenden daha hızlı ilerlediği’ açıklamasına rağmen belirsizlik devam ediyor.

New York borsasında haftanın ilk günü pozitif bir görünüm hâkim oldu. Dow Jones yüzde 0,32, S&P yüzde 0,70 ve Nasdaq ise yüzde 1,23 pozitif yönlü hareket etti.

3 trilyon dolarlık destek paketi geliyor

Bu gelişmeler ışığında ABD Başkanı Biden’ın, Amerika ekonomisini desteklemek amacıyla 3 trilyon dolarlık paket hazırladığı açıklanmıştı.

Avrupa’da ise, koronavirüse yönelik aşılama faaliyetleri devam ederken, Almanya özelinde Kovid-19 ile mücadele dâhilinde tedbirler katılaştırılarak 18 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

Asya borsalarında bugün satıcılı bir seyir izleniyor

Almanya DAX yüzde 0,25, İngiltere FTSE yüzde 0,26 pozitif yönlü hareket ederken, Fransa CAC ise 0,49 negatif yönlü bir seyir izledi.

Asya’da satıcılı bir görünüm hâkimken, Japonya Nikkei yüzde 0,5, Çin Şanghay yüzde 1,2 değer kaybetti.

Dolar/TL kuru güne 7.8089’dan başladı

Türkiye’de hafta sonu yaşanan gelişmeler akabinde döviz kurlarında ise yükseliş izlendi. Borsa İstanbul yüzde 9,79 negatif yönlü hareket ederek 1.379,25’ten günü kapadı. Dolar/TL kuru ise güne 7.8089’dan başladı. 

Öte yandan küresel piyasalarda gözler ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı sunumlara çevrildi.
 

Yorumlar (0)