Sağlık çalışanlarına bir saldırı haberi de Bartın’dan geldi!

Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan sağlık çalışanları hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

GÜNDEM 23.03.2021, 10:06 23.03.2021, 18:42
Sağlık çalışanlarına bir saldırı haberi de Bartın’dan geldi!

Acil Servis’te yaşanan arbede esnasında sağlıkçılara saldıranlardan birinin ise, “Size burada kurşun yağdırırım” diyerek görevli sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddia edildi.

“Bu bölüme giremezsiniz” diyince saldırmaya başladılar

Bartın Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen olayda O.S. (37) ve T.A. (38) adlı iki şahıs yoğun bakım bölümünde tedavisine devam edilen yakınlarının yanına girerek görevli doktorlardan herhangi bir izin almadan hastaya su içirmeye çalıştı. Durumu gören doktorun şahısları uyarması üzerine ise hasta yakını olan şahıslar aniden doktora saldırmaya başladı.

Mahkeme serbest bıraktı

Pratisyen Hekim Halit Muhittin (30), Acil Uzman Doktoru Aslı Bilge İpek (33) ve temizlik personeli Berat Şaşkın (26) hasta yakınları tarafından darp edildi. Sağlık çalışanlarını darp eden kişiler, polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Şahıslar daha sonra mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Bir anda sinirlenip üzerimize geldiler”

Yaşanan olayda saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarından Acil Uzman Doktoru Aslı Bilge İpek, şahısların izinsiz şekilde hastanın yanına girerek hastaya su içirmeye çalıştıklarını durumun fark edilerek şahısların uyarılması üzerine ise kendilerine saldırıda bulunduğunu söyledi.
İpek, “Doktor arkadaşım kendilerini uyarınca bir suyumu mesele yapıyorunuz diyerek boğazına sarılmışlar. Bende olayı görüp arkadaşımız darp edilmesin diye araya girdim. O arada fiziki şiddete maruz kaldık. Benim bileğim incindi. Doktor arkadaşımın boğazında kızarıklıklar oluştu. Aynı şekilde hastane personelimizin de vücudunda sıyrıklar oluştu. Tüm bunlara rağmen tehditler ve hakaretler havada uçuşmaya başladı. Daha sonra şahıslardan biri elini beline götürüp sizi burada delik deşik ederim diyerek bizi tehdit etmeye başladı. Daha sonra ise hemen ‘Beyaz Kod’ verdik. Polisler ve güvenlikçiler geldi. Şahısları alıp götürdüler. Hastamızın ise yoğun bakımda tedavisine devam ediliyor” dedi.

Yorumlar (0)