Küresel piyasalar IMF ile Dünya Bankası toplantısını izleyecek

Küresel piyasalar, açıklanan veriler ışığında hareket ederken, bugün de Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası’nın açıklamalarını takip edecek.

EKONOMİ 05.04.2021, 11:53 05.04.2021, 16:52
Küresel piyasalar IMF ile Dünya Bankası toplantısını izleyecek

Dünya ekonomilerini bugün odak noktası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası’ndan gelecek olan verilere çevrildi.

Geçtiğimiz hafta beklentilerin üstünde gelen veriler ile hafta boyu olumu sinyaller veren küresel ekonomiler için IMF ve Dünya Bankası’nın yapacağı toplantı kritik bir öneme sahip.

Powell perşembe günü konuşacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell’ın yapacağı perşembe gününki toplantı sonrası açıklaması, piyasalar için kritik gündem maddeleri arasında yerini alıyor.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri dengelendi

2 hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen ve yatırımcılar için kritik önem sahip ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri 1,7 seviyelerinde dengelenerek olumlu bir sinyal verdi.

Cuma ‘Paskalya’ nedeniyle tatil olan New York borsası perşembe günü rekor kırmıştı.

Avrupa’da paskalya tatili var

‘Paskalya’ tatili nedeniyle Avrupa’daki piyasalar da yarın işleme başlıyor. Haftanın veri gündeminde ise ilk başlık Avrupa genelinde açıklanacak olan PMI verileri olacak.

Japonya piyasaları değerlendi

Hafta başlangıcında Japonya’da PMI verilerinin 48,3’e çıkmasıyla Nikkei 0,8 ve Güney Kore Kospi 0,2 yüzdeleriyle pozitif yönlü hareket etti.

Yorumlar (0)