Konya’da 248 yeni fabrika kuruluyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 6. Kısım Genişleme Alanı’nda, yatırımcılara ön tahsis için kuralar bugün çekildi. Yatırımcıların alandaki konumlarını belirlemek için noter eşliğinde çekilen kuralarda, ön tahsis için başvuru yapan ve şartları sağlayan sanayicilerin tamamının yatırım alanı talebi yerine getirildi.

EKONOMİ 10.10.2023, 15:15 11.10.2023, 18:47
Konya’da 248 yeni fabrika kuruluyor

Sanayici iş insanlarının katılımı ile gerçekleştirilen 6. Kısım Genişleme Alanı Ön Tahsis Kura Çekim Töreni’ne katılan Konya Organize Sanayi Bölgesi ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yerlerin tahsis sürecine ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

KOS’un 6. Kısım Genişleme Alanı ile beraber 31 milyon metrekare büyüklüğe ulaşarak, Türkiye’nin en büyük ikinci OSB’si haline geldiğine vurgu yapan Kütükcü, bölgenin büyümesine katkı sağlayan tüm katılımcı sanayicilere teşekkürlerini iletti.

248 yatırımcıya yer tahsis edildi

Toplam 248 yatırımcıya ön tahsis yapılırken, 8 milyon metrekareden oluşan 6. Kısım Genişleme Alanı’nda öncelikle 223 sanayi parseli ürettiklerini fakat daha sonra gelen talepler üzerine parsel sayısını artıracak düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Kütükcü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce yaptığımız ilk çalışmada 6. Kısım Genişleme Alanımızda toplam223 sanayi parseli ürettiğimizi söylemiştik fakat ürettiğimiz bu parsele için 265 yatırımcımız tahsis başvurusunda bulundu. Biz de bütün yatırımcıların taleplerini karşılamak adına yeni bir parselasyon alanı çalışması daha yaptık. Yaptığımız bu çalışmayla kriterleri uyan bütün yatırımcıların, yatırım alanı talebini karşılamış oluyoruz. Bugün burada, başvuru koşullarını sağlayan 248 firmamız ön tahsis için noter eşliğinde kura çekerek, yerlerini belirleyecek."

Yeni istihdam alanı açılacak

6. kısımda kamulaştırma sürecinin hala devam ettiğini söyleyen Kütükcü, bu sürecin tamamlanmasının ardından ön tahsis yapılan yatırımcılara kalıcı tahsislerin yapılacağını belirterek, “Hedefimiz, kamulaştırma işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamak. Kamulaştırma sürecini tamamlar tamamlamaz, ön tahsis almaya hak kazanan sanayicilerimizin kalıcı tahsislerini de gerçekleştireceğiz. Böylece sanayicilerimiz de yatırım faaliyetlerine başlayabilecekler. 6. Kısımdaki yatırımlarımızın uygulamaya geçmesiyle birlikte, şimdiye kadar 727 olan fabrika sayımızı ile 55 binin üzerindeki istihdamımızı çok daha yukarıya taşımış olacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)