Konut fiyatlarına yeni düzenleme mi geliyor? Nebati’den yeşil ışık

Hazine Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi, başta temel gıda ürünleri olmak üzere tüm sektörlerde alınan tedbirleri değerlendirdi. Konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, yeni bir düzenlemeye yeşil ışık yaktı. 

EKONOMİ 10.08.2022, 09:53
Konut fiyatlarına yeni düzenleme mi geliyor? Nebati’den yeşil ışık

Dün altıncı kez bir araya gelen Fiyat İstikrarı Komitesi’nde güncel ekonomik konular ve birçok sektörde tarihi seviyelere çıkan fiyatlar değerlendirildi. Toplantının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayan Hazine Bakanı Nebati, konut fiyatlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapılabileceğini belirtti. 

“Mevcut enflasyon gelişmeleri ve enflasyona etki eden unsurlar değerlendirildi”

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nebati, “Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda mevcut enflasyon gelişmeleri ve enflasyona etki eden unsurlar değerlendirildi. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere arz güvenliğini kuvvetlendiren stratejik ürünlere ilişkin faaliyetler ve konut sektörüne yönelik alınan önlemler dâhilinde gelinen son durum ele alınmıştır” ifadelerini kullandı. 

Konut fiyatları konusunda yeni adımlar atılabilir

Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Bakan Nebati, “Komite, önümüzdeki ekim dönemine tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin oluşmasına, konut sektöründeki fiyat dengesini bozan unsurlara karşı hayata geçirilebilecek yeni önlemler üzerinde çalışmasına ve ayrıca Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ithalat bağımlılığını en aza indirgeyen yatırımlara hız vermek ve ihracat, üretim ve istihdamı artırmak için organize sanayi bölgelerinin hızlı bir şekilde desteklenerek geliştirilmesine yönelik adımlar atılmasına karar vermiştir” diyerek açıklamasını noktaladı. 

Yorumlar (0)