Dünya su kıtlığını konuşurken Tekirdağ’da isyan ettiren görüntüler!

Su kıtlığı dünya genelinde gündemde yer almaya devam ederken Tekirdağ’ın hemen her mahallesinde tonlarca içme suyu kanalizasyon borularına ve sokaklara akıyor. Öte yandan sosyal medyadan ayaklanan vatandaşlar, uzun süredir ihbarda bulunmalarına rağmen bu durumla kimsenin ilgilenmediğini ve hiçbir çözüm bulmadıklarını dile getirdi.

YAŞAM 10.08.2022, 09:52 10.08.2022, 16:41
Dünya su kıtlığını konuşurken Tekirdağ’da isyan ettiren görüntüler!

Su kıtlığı, dünya genelinde gündemdeki sıcaklığı korurken, Afrika kıtasında içilecek su bulunamazken Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, tonlarca içme suyu aylardır sokaklara akıyor. 

Milli servet sokağa akıyor 

Yer altı su kaynaklarının doğru kullanılmasına ilişkin ülke genelinde konular gündeme gelirken Tekirdağ’da ortaya çıkan görüntüler, vatandaşlar arasında endişeye sebep oluyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve alt kuruluşu olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresine (TESKİ) aylardır ihbarda bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, kurum yetkililerinin hiçbir şekilde cevap vermediğini dile getirdi. Öte yandan vatandaşlar, sosyal medyadan da isyan ederek, yaşananlara herhangi bir çözüm bulunmadığına ilişkin tepkilerini iletti.

Vatandaşlardan Kenan Ograş, “Belediyeye, TESKİ’ye kadar başvuru yaptık. Kurban Bayramı’na bir hafta kala su borusu patladı ve şu an hâlâ akıyor. Bu milli bir servet. Yollara bakın. Yosun tutmaya başladı. Gerçekten yazık günah. Tüm mahalle olarak TESKİ’ye, belediyeye çağrıda bulunuyoruz gelen giden yok. Tonlarca su lağımlara, denize ve dereye gidiyor yazık günahtır. ‘Yok bilmem susuzluk problemi yaşıyoruz.’ Bir an önce buna önlem alınmalı. Çareyi gazetecileri çağırmakta bulduk. Bizim için buraya geldiler. Buradan gazetelerden ve televizyonlardan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı. 


“Her sokakta bir patlak var” 

Ograş, Tekirdağ’ın her sokağında patlak boruların olduğunu söyleyerek ifade ederek, “Belediyenin bu konuda bir önlem alınmasını istiyoruz. Şu ana kadar belediyemiz bu sokağa hiç uğramadı. Şu aşağıdaki sokaktan dolanıyorlar. Bu sokağa gelmiyorlar. Bize gelip ne probleminiz var diye soran yok. Şu rezilliği görsünler, sular boş yere akıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)