Kılıçdaroğlu: “Makyajla kapattığınız rakamlarda dahi enflasyon yüzde 80” 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yazılı basın açıklamasında bulundu. Genel Başkan, “Makyajla kapattığınız rakamlarda dahi üretici enflasyonu yüzde 80’e dayanmış durumda.” diyerek hükümete adeta ateş püskürttü.  

EKONOMİ 03.01.2022, 13:13 04.01.2022, 09:04
Kılıçdaroğlu: “Makyajla kapattığınız rakamlarda dahi enflasyon yüzde 80” 

Türkiye İstatistik Kurumu, sabah saatlerinde Aralık 2021’e dair enflasyon oranını açıkladı. Bu açıklamanın ardından değerlendirme yaparak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çarpıcı ifadeler kullandı: “Makyajla kapattığınız rakamlarda dahi üreticinin enflasyonu yüzde 80’e dayanmış durumda. Bu oran, daha az üretim ama daha fazla hayat pahalılığı demektir.” 

Enflasyon rakamlarına değinirken metal iş kolunda işverenin teklif ettiği yüzde 17’lik zam teklifine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu gayriciddi tavrınızdan vazgeçin ve emekçinin alın terinin karşılığını verin.” ifadelerini kullandı. 



TÜİK’e alınmamıştı 

Kasım 2021 dönemine ait enflasyon oranının açıklanmasının ardından raflara ve fiyatlara yansıyan rakamlara göre açıklanan enflasyonun çok düşük olduğunu ve işin içinde yanlışlık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, aralık ayında TÜİK’e ziyarette bulunmak istemiş fakat binaya alınmamıştı.  

Yorumlar (0)