Kamuya olan borçların yapılandırması: 6 maddede merak edilenler

Yapılandırma düzenlemesinin duyurulması ile beraber birçok kişi çalışmanın detaylarını merak etmeye başladı. Kamuya olan borçların yapılandırmasında detaylar belli oldu.

EKONOMİ 01.02.2023, 15:52
Kamuya olan borçların yapılandırması: 6 maddede merak edilenler

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını sağlayacak teklif çerçevesinde vatandaşların belediyelere borçları, il özel idareleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, gümrük müdürlükleri ve vergi daireleri yapılandırılacak.

Birçok kişi faydalanacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi onaylandı.

Teklifin kimleri etkilediğine dair yapılan incelemelere göre, alacaklı idareler noktasında uygulamadan belediyeler, il özel idareleri), Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Bakanlığı (gümrük müdürlükleri) ile Hazine ve Maliye Bakanlığına (vergi daireleri) borçları olan birçok kişi faydalanabilecek.

Bu noktada Kamuya olan borçların yapılandırılmasını sağlayacak teklifin detayları belli oldu. 31 Aralık 2022 gününden önce gerçekleştirilen fiillere dair kamuya yapılan borçları barındıran düzenleme ile beraber şunlar faaliyete sokulacak:

Yorumlar (0)