Çiftçilerin “Tarım Cebinde”: 100 bin kullanıcıyı geçti

Geçtiğimiz ay faaliyete sokulan “Tarım Cebimde” uygulamasını çiftçilerin hizmetine sokan Tarım ve Orman Bakanlığı, ilk 1 ay içerisinde 100 bini geçen kullanıcı tarafından indirildiğini paylaştı.

TARIM 01.02.2023, 16:20 02.02.2023, 16:27
Çiftçilerin “Tarım Cebinde”: 100 bin kullanıcıyı geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Tarım Cebimde” uygulaması geçtiğimiz ay faaliyete sokulmuştu. Henüz1 ay geçmesine rağmen uygulamanın çok fazla rağbet gördüğü belirlendi. Konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yazılı bilgilendirme sağlandı.

“Bir anlamda tasarruf sağlanıyor”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından 2 Ocak günü tanıtımının yapıldığı “Tarım Cebimde” mobil uygulamasına kayıt işleminin e-Devlet sistemi üzerinden yapılmasının çiftçiler açısından oldukça rahatlık sağladığının ifade edildiği bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:

Üreticinin ve çiftçinin işlemlerine ve çalışmalarına kolaylık getiren mobil uygulamaya kayıt olan kullanıcı sayısı ilk 1 ay içerisinde 100 bine ulaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan uygulamada, 'Faydalı Bilgiler', 'Eğitim- Yayın', 'Destek Takvimi', 'e-Devlet Hizmetleri', 'Hayvansal Üretim’, ‘Bitkisel Üretim' ve 'Desteklemelerim' menüleri bulunuyor. Uygulama üzerinden üreticiler, geçmiş zamanlarda hayvanlara dair düşen küpe, ölüm ve doğum bildirimleri ve ÇKS belgesi alınması gibi bakanlığın ilçe ve il müdürlüklerine ulaşarak gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerini bu uygulama üzerinden yapabiliyor. Hem maddi açıdan hem de zamandan tasarrufu getiren mobil uygulamaya, birçok çiftçimiz tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

Yorumlar (0)