Kamu kurumlarının borçları için hazine garantisi artırıldı

Kamu kurumlarının yurt dışından sağlamış olduğu krediler için Hazine garantisi yüzde 100'e yükseltildi.

EKONOMİ 28.04.2022, 11:41 28.04.2022, 11:50
Kamu kurumlarının borçları için hazine garantisi artırıldı

Kamu kurumlarının yurt dışından sağlamış olduğu krediler için Hazine geri ödeme garantisi yüzde 100'e yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin aldığı karar Resmî Gazete'de de yayımlandı.

Hazine, geri ödeme garantisini yüzde 100 arttırdı

Yeni yapılan düzenleme kapsamında, kamu kurumlarının yurt dışından aldığı krediler için Hazine geri ödeme garantisi, yüzde 100 oranında arttırıldı. Daha önce dikkate alınan bazı kriterlere göre anlaşma ücretinin %95’ine kadar garanti verilebiliyordu.

Garantili finansman bazında olan her bir kuruluşun mali durumuyla bu kuruluşa daha önce garantili finansman ile ikrazlı kredi temin edilmiş olması durumunda söz konusu olan garantili finansmanla ikrazlı kredilere ilişkin geri ödeme performansları ve temin edilen garantili finansman koşulları gibi şartlar göz önüne alınarak kısmi bir garanti de sunulabilecek.

Hükümet fonlarından sağlanan kredilere garanti uygulanmayacak

Uluslararası ile bölgesel kuruluşlardan temin edilen garantili finansman, yabancı ülke resmi ihracat sigorta kurumları ve yabancı ülkelerin hükümet fonlarından doğrudan sağlanan ya da garanti edilen ihracat kredilerine kısmi şekilde garanti uygulanmayacak.

Tahvil ihraçları için de %100 garanti verilebilecek

Hazinenin, geri ödeme garantisi altında bulunan tahvil ihraçları için de anlaşma bedelinin %100 oranına kadar garanti vermesi mümkün olacak.

Yorumlar (0)