İstanbul'da suya zam

İSKİ'nin (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda suya yüzde 15,62 oranında zam yapılması teklifi kabul edildi.

EKONOMİ 07.09.2021, 18:48 08.09.2021, 10:00
İstanbul'da suya zam

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapılan oturumda, İSKİ Genel Müdürlüğü'nün teklifi gündeme geldi.

İBB 'yüzde 39' dedi

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, kentin altyapısının nüfus artışına paralellik göstererek devam ettiğini, ithal ekipman ve akaryakıt ile şehir dışındaki barajlardan temin edilen suyun maliyetinin artması gibi giderler olduğunu dile getirdi.

İSKİ'nin müteahhitlere ödeme yapamadığını ve müteahhitlerin sürekli olarak dilekçe gönderdiklerini aktaran Mermutlu, yüzde 39'luk zammın yapılması gerektiğini ifade etti.

Cumhur İttifakı'ndan yüzde 15,62 zam teklifi

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Selim Bilmen de Mayıs 2019 tarihine kadar düzenli bir şekilde tamamen kendi öz kaynaklarıyla işleyen kurumun, an itibarıyla borç içerisinde olduğunu belirtti.

İBB yönetiminin popülist ve hesap bilmeyen yaklaşımından dolayı İSKİ'nin bu durumda olduğunu savunan Bilmen, suya yüzde 15,62 oranında teklifte bulunduklarını söyledi.

Yüzde 15,62 zam

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da İSKİ'nin teknik çalışmaları neticesinde yüzde 39'luk zam teklifinin tespit edildiğini, söz konusu oranın altındaki tekliflerin kurumu zarara uğratmak olduğunu savundu.

İSKİ'nin yüzde 39 oranındaki zam teklifi, Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedildi. Cumhur İttifakı'nın yüzde 15,62 oranındaki zam teklifi ise oy birliğiyle kabul edildi.

Yorumlar (0)