İşi bilmeden başladılar, şimdi ihracat yapıyorlar

Ordu’ya bağlı Fatsa ilçesinde, halk eğitim merkezinde aldıkları eğitimin ardından 4 yıl evvel tavuk çiftliği kuran çift, ürettikleri yumurtaları Almanya ve Dubai'ye ihraç etmeye başladı.

EKONOMİ 19.06.2021, 22:20 20.06.2021, 14:39
İşi bilmeden başladılar, şimdi ihracat yapıyorlar

Fatsa ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi’nde ikamet eden Uğur Arslan ve eşi Özge Arslan, halk eğitim merkezinde tavukçuluk ve yumurta üretimi üzerine çeşitli kurslar aldı. 2017 senesinde aldıkları destek ile tavuk çiftliği kuran Arslan çifti, ardından da kapasite artırma desteği ile işletmelerini büyüttü. Burada yaklaşık olarak 2 bin tavuk ile organik yumurta üretimi yapan çift, ürünlerini 6 aydır Almanya ve Dubai'ye ihraç ediyor. 

“Üniversite mezunuyum fakat tavukçuluk yapıyorum"

Ana sınıfı öğretmenliği bölümünden mezun olan Özge Arslan, organik yumurta üretimini sevdiğini dile getirerek, “Ana sınıfı öğretmenliği mezunuyum fakat işimi yapmıyorum, tavukçulukla uğraşıyorum. Halk eğitim merkezinde aldığım kurslar vesilesiyle tavukçuluğa özendim. Desteklerle birlikte büyüyerek bu hale geldik. Bölgedeki diğer üreticilerden de organik yumurta satın alıp fason bir şekilde satıyoruz. Büyük şirketler ile anlaşmalıyız, son 6 aydır ihracat da gerçekleştiriyoruz. Almanya ve Dubai'ye ihracatımız başladı." sözlerini sarf etti.

Uğur Arslan ise eşi ile beraber halk eğitim merkezinde aldıkları kurs neticesinde bu işe severek başladıklarını ve organik yumurta ürettiklerini söyleyerek, “Ardından çiftliğimizi büyüterek devam ettik. Eş zamanlı olarak bu işin toptancılığına da başladık. Biz, toptan bir şekilde yumurtaları satın alıp ihraç ediyoruz.” diye konuştu.





Yorumlar (0)