İkinci el cep telefonları garantili olarak satılacak!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el cep telefonlarının garantili ve sertifikalı şekilde tekrar satışa sunulacağını duyurdu. 

EKONOMİ 17.08.2020, 12:09
İkinci el cep telefonları garantili olarak satılacak!

İkinci el cep telefonları ile tabletler, garantili ve sertifikalı şekilde tekrar satışa sunulabilecek.

Konuya ilişkin açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi. 

Bakan Pekcan, ikinci el piyasada cep telefonları ile tabletlerin sürekli olarak alışverişe konu olduğuna dikkat çekerek, bunların garantili ve sertifikalı şekilde tekrar satışa sunulabileceğini ifade etti. 

Pekcan, yeni düzenlemeyle birlikte israfın engellenmesini, çevreye yönelik hasarın önüne geçilmesini, kullanım ömrü sona ermeyen teknolojik aletlerin yeniden ekonomideki yerini almasını, tüketicilerin uygun fiyatlı ikinci el teknolojik aletleri satın alabilmesini ve ithalatın azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. 

İkinci el cep telefonlarında kayıt dışılığın mevcut olduğuna dikkat çeken Pekcan, buna son vermeyi istediklerini ve tüketicilerin güvenilir bir şekilde ve daha uygun bedelle bu teknolojik ürünleri satın alabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 

Pekcan, yeni bir yönetmelik taslağı oluşturduklarını ve söz konusu taslağın, Türkiye'de "yenilenmiş ürün" düzeninin yasal altyapısını meydana getireceğini ifade etti.

Tüketicilerin artık kullanılmış teknolojik aletlerini satışa sunarken ya da ikinci el teknolojik alet alırken daha rahat hissedebileceklerini aktaran Pekcan, vatandaşların bu ürünlere ilişkin bir problem ile karşı karşıya geldiklerinde garanti kaynaklı haklarını sonuna kadar kullanabileceklerini kaydetti.

Pekcan, kullanılan cep telefonu ile tabletlerin, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan yenileme merkezlerince belli bir standart doğrultusunda yenilenebileceğini, daha sonra da garantili ve sertifikalı olarak yeniden satılabileceğini ekledi.  

Yorumlar (0)