İhracatta aylık bazda tüm zamanların rekoru geldi!

19 milyar dolara yakın ihracat rakamı gerçekleştirilen mart ayında, aylık bazda tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

EKONOMİ 01.04.2021, 14:39 01.04.2021, 18:16
İhracatta aylık bazda tüm zamanların rekoru geldi!

Koronavirüs salgını ve alınan kısıtlama kararlarıyla kötü giden tabloda umut verici bir gelişme yaşandı. Sadece mart ayında gerçekleşen 18 milyar 985 milyon dolarlık ihracat rakamıyla aylık baz tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Dış ticaret verilerini açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 42,2 arttığına vurgu yaptı.

İhracatta rekor

Pekcan, pandemi sonrası ihracat rakamlarında güçlenme olduğuna yönelik ilk işaretleri aldıklarını belirterek, “Tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı” açıklamasında bulundu.

2021 yılına aşılama çalışmalarıyla da umutlu baktıklarını ifade eden Pekcan, dış ticaret açığının da 4,7 milyar dolara gerilediğini belirterek, “Mart ayına baktığımızda dış ticaret açığı 14,2 yüzdesiyle düşüş gösterdi” diye konuştu.

‘Kararlılıkla yürüyeceğiz’

İthalatta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 25,8’lk bir artış olduğunu ifade eden Pekcan, “İthalatımız 23 milyar 679 milyon dolar seviyesinde” dedi.

Ekonomideki ilk çeyrek rakamlarını da değerlendiren Pekcan, “İlk çeyrekte dış ticaret açığı 11 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)