Aliyev, Selçuk Bayraktar’ı ‘Karabağ Nişanı’ ile onurlandırdı

Türk SİHA’larının üretiminde aktif rol oynayan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, SİHA’ların Karabağ savaşındaki başarısı nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından madalyayla onurlandırıldı.

GÜNDEM 01.04.2021, 14:41 02.04.2021, 11:50
Aliyev, Selçuk Bayraktar’ı ‘Karabağ Nişanı’ ile onurlandırdı

Cumhurbaşkanı Aliyev, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün ve Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ı Bakü’de makamında ağırladı.

SİHA’lar Karabağ savaşının seyrini değiştirdi

Tamamen milli ve yerli imkânlarla geliştirilip üretilen Türk SİHA’larının Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Karabağ savaşında etkin rol alarak düşmanı çaresiz bırakması tüm dünya devletlerinin dikkatini çekti.

Savaş meydanında gösterdiği başarıları nedeniyle işgal altındaki Karabağ’ın yeniden Azerbaycan’a katılmasını sağlayan SİHA’ların baş mimarı Selçuk Bayraktar, zaferin ardından Bakü’ye davet edildi.

Madalya ile ödüllendirildi

Bayraktar’ı Bakü’de makamında ağırlayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusuna katkılarından dolayı kendisini madalya ile ödüllendirdi.

SİHA’ların sahadaki başarısı ve kazanılan zaferin ardından Azerbaycan halkı da Bayraktar’ı bağrına bastı.

“Büyük onur ve şeref duyduk”

Bakü’de Aliyev’in elinden aldığı madalyayı ve ziyarete ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabi üzerinden paylaşan Selçuk Bayraktar, paylaşımına “Büyük onur ve şeref duyduk” ifadelerini de ekledi.

İki devlet için çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Bayraktar, babası Özdemir Bayraktar ve ağabeyi Haluk Bayraktar ile beraber Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından Karabağ Nişanı madalyasına layık görülmekten büyük onur ve şeref duyduğunu dile getirdi.
 

Yorumlar (0)