Hindistan'da kripto para gelirlerine 'vergi' kararı

Hindistan Maliye Bakanı Sitharaman, Hindistan’ın dijital varlıklar ve kripto para birimlerinden sağlanan gelirlere yüzde 30 vergi uygulanacağını duyurdu.

EKONOMİ 02.02.2022, 10:20 03.02.2022, 09:22
Hindistan'da kripto para gelirlerine 'vergi' kararı

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, 2022-2023 dönemine yönelik bütçenin sunumunu yaptı. 

Dijital varlıklara yüzde 30 vergi

Sitharaman, NFT (non-fungible token) ve kripto paralar dahil olmak üzere dijital varlıkların satışından sağlanan bütün gelirin, yüzde 30 tutarında vergilendirileceğini açıkladı.

Hindistan’da dijital varlıklara yönelik ilgide büyük bir artış olduğunu ifade eden Sitharaman, “Yapılan söz konusu transferlerin hacmi, özel bir vergi rejimi gerekliliğini ortaya çıkardı.” açıklamasını yaptı. Bakan Sitharaman, bu dijital varlıkların satışından ortaya çıkan zararların, diğer gelirlerden mahsup edilemeyeceğini anımsattı.

“Dijital ekonomiye destek”

Hindistan’ın kendi yerel Merkez Bankasının, dijital para birimini (CBDC) blok zinciri teknolojisi yoluyla gelecek mali dönemde kullanıma sunacağını ifade eden Sitharaman, “CBDC’nin piyasaya sunulması, dijital ekonomiye destek verecek.” sözlerini kullandı. Hindistan'da 15 ile 20 milyon arasında dijital para yatırımcısı olduğu tahmin edilirken, kripto varlıklarının ise yaklaşık 400 milyar rupi civarında olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)