Mısır ve Güney Kore arasında 1,6 milyarlık anlaşma 

Güney Kore ve Mısır arasında 1,6 milyar dolarlık silah anlaşması yapıldı. Güney Kore Devlet Başkanlığı, silahın K9 tipi obüsler olduğunu aktardı. 

DÜNYA 02.02.2022, 10:23 03.02.2022, 09:22
Mısır ve Güney Kore arasında 1,6 milyarlık anlaşma 

Güney Kore Devlet Başkanlığı, Mısır ile aralarında 1,6 milyar dolar değerinde K9 tipi obüs silahlarının satışı yönünde anlaşma imzalandığını duyurdu. Güney Kore merkezli Hanwha savunma şirketi tarafından üretilen Obüslerin satışı anlaşması, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-İn’in Kahire hükümetini ziyaretinin ardından gerçekleşti. 

Güney Kore ve Mısır arasındaki ilişkiler gelişiyor 

Güney Kore ve Mısır arasında 20 Ocak tarihinde mali, sanayi ve ticari alanlarda iş birliği anlaşması imzalandığı; Mısır demir yollarının yenilenmesi yönündeki proje kapsamında 251 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandığı duyuruldu. 



ABD ise 26 Ocak tarihinde Mısır’a 2,2 milyar dolarlık C-130J kargo uçağı; 355 milyon dolarlık hava savunma radarları satılacağını açıklamıştı. 

Mısır, savunma sistemini geliştiriyor 

Ülkesindeki ve çevre ülkelerdeki karışıklıklar sebebiyle savunma sistemlerini geliştirme yönüne giden ve bu kapsamda çeşitli ülkelerle maddi müttefiklik anlaşmasına imza atan Mısır, dünyanın önde gelen savunma sanayii ürünleri ithalatçıları arasında yer alıyor. 

Yorumlar (0)