Halkbank'tan 100 bin TL kredi alacaklara komisyon müjdesi

Halkbank'tan çekilen esnaf kredilerinde 100 bin TL'ye kadar olanlarda artık komisyon alınmayacak, 100 bin TL'nin üzerindeki kredilerde ise komisyon yüzde 1'e düşecek.

EKONOMİ 18.10.2019, 14:35 18.10.2019, 15:26
Halkbank'tan 100 bin TL kredi alacaklara komisyon müjdesi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) İstişare Toplantısı'nda esnaf kredilerine ilişkin duyuru yaptı.

Pekcan, Halkbank'tan kullandırılan esnaf kredileriyle ilgili, "100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1'e düşecek." açıklamasında bulundu.

"Sizden beklentimiz istihdam yaratmanız"

Pekcan, esnafın yeni kredilerinin ödemelerini isterse 3 isterse 6 ayda ödeyebileceğini belirtti ve ödeme sürelerinin 5 yıla uzatıldığını da ekledi. Bakan Pekcan, esnafların taleplerinin karşılanabilmesi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirterek esnaflara seslenerek "Bizim de sizlerden beklentimiz istihdam yaratmanız. En az yanınıza bir eleman alacaksınız." ifadelerinde bulundu.

Esnaflara özel bilgi sistemi geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaf hamisi bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek esnafların bu konuda şanslı olduklarını belirtti.

TESKOMB'un çok mühim sosyal hizmet görevi gerçekleştirdiğini ifade eden Pekcan, kayıtlı esnafların yaklaşık 800 bininin kredi ve kefalet kooperatifleri üyesi olduğunu hatırlattı.

Pekcan, esnafın refahı için proje çalışmalarının olduğunu ve 2019 yılının Ocak-Eylül arasındaki dönemde yaklaşık 200 bin esnafın 20 milyar TL kredi kullandığını ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların bulundukları çağa ayak uydurabilmesi için esnaf bilgi sistemini geliştirdiklerini belirterek "Bundan böyle esnafımız ile ilgili coğrafi konumu dahil her tülü bilgiyi bu sistem üzerinden takip edebileceğiz. Hem bakanlık olarak biz hem de tüketicimiz takip etmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Bankaların faiz oranları neler?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın müjedsiyle beraber gözler bankaların kredi faiz oranlarına çevrildi.

Ziraat Bankasının faiz oranları tüketici kredisi için yüzde 1,25, taşıt kredisi için yüzde 1,25 ve konut kredisi için yüzde 0,99 olarak gerçekleşirken, İş Bankasının faiz oranları ihtiyaç için yüzde 1,55, taşıt için 1,39 ve konut içinse 1,17 olarak belirlendi.

Vakıfbank'ın faiz oranları konut için yüzde 0,99, ihtiyaç için yüzde 1,35 ve taşıt için yüzde 1,25 olarak gerçekleşiyor. 

Akbank'ta ihtiyaç kredi oranı yüzde 1,71, taşıt kredi oranı yüzde 1,17 ve konut kredi oranı ise yüzde 1,1 seviyesinde.

TEB'de ise ihtiyaç kredi faiz oranı yüzde 1,25, taşıt kredi faiz oranı yüzde 1,25 ve konut kredi faiz oranı ise yüzde 1,22 olarak belirlendi.

Garanti Bankasının faiz oranları ise şu şekilde: dijital ihtiyaç kredi faiz oranı yüzde 1,76, konut kredi faiz oranı yüzde 1,2 ve taşıt kredi faiz oranı yüzde 1,44.

Son olarak Halkbank'ta faiz oranları ise şu şekilde gerçekleşiyor:

İhtiyaç kredi faiz oranı: yüzde 1,49
Taşıt kredi faiz oranı: yüzde 1,25
Konut kredi faiz oranı: yüzde 0,99

Yorumlar (0)