Günde 3 milyon maske üretecek

Batman'da bir tekstil fabrikası günde 3 milyon maske üreteceğini duyurdu. Tek bir tekstil fabrikasından günde 3 milyon adet maskenin çıkabiliyor olması, Türkiye'deki maske sorununun tamamen fırsatçılıktan kaynaklandığını ortaya koyuyor.

EKONOMİ 18.03.2020, 11:39
Günde 3 milyon maske üretecek

Batman’da tekstil üzerinde faaliyet gösteren bir firma, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tehdidinden ve piyasada artan ihtiyaçtan dolayı günlük 3 milyon maske üretme kararı aldı.

Cerrahi maske üretecek

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/İng:WHO) tarafından küresel salgın olarak nitelendirilen koronavirüsün Türkiye'de de görülmeye başlanmasından sonra Batman’da penye üretimi yapan bir tekstil firması, sağlık kurumlarının maske ihtiyacını karşılamak için günlük 3 milyon tek kullanımlık cerrahi maske üretmek için çalışmalarına başladı.

Günlük 500 bin adet tek kullanımlık maske üretimi yapan tekstil firmasını ziyaret eden Batman Valisi Hulusi Şahin, üretim tesisinde incelemelerde bulunarak firma yetkilisi Cengiz Kaptanoğlu’ndan üretim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

Yaklaşık 550 kişinin çalıştığı üretim tesisi hakkında Batman Valisi Hulusi Şahin ve beraberindeki heyete bilgi veren Cengiz Kaptanoğlu, iki hafta önce maske üretimine başladıklarını ifade etti.

Cengiz Kaptanoğlu, “Şimdilik günde 500 bin adet üç katlı tek kullanımlık maske üretiyoruz. Kısa bir sürede günlük adet üretimini 3 milyona çıkaracağız. Batman'ın sağlık kuruluşlarının maske ihtiyacının yanı sıra iç ve dış piyasaya yönelik talepleri karşılamak için gece-gündüz demeden üretim yapıyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)