Fırıncılar Odası'ndan 'ekmek zammı' açıklaması

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası'ndan Başkan Erdoğan Çetin, megakentte en son ve geçerli durumda olan tarifeye göre 210 gram ağırlığındaki ekmeğin 3 TL, 1000 gram ağırlığındaki ekmeğin 14,28 TL olduğunu açıkladı.

EKONOMİ 21.06.2022, 18:52
Fırıncılar Odası'ndan 'ekmek zammı' açıklaması

Çetin, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, kentteki ekmek tarifesine dair gerçeği yansıtmayan bilgilere karşılık olarak kamuoyunu bilgilendirme mecburiyeti doğduğunu kaydetti.

"4 TL olacak"

Megakentte en son ekmek tarifelerinin geçtiğimiz 11 Mart tarihinde belirlendiğinin ve yeni bir tarife için an itibarıyla onay verilmediğinin altını çizen Çetin, şu ifadelere yer verdi:

"Şehrimizde en son ve geçerli durumda olan tarife geçtiğimiz 11 Mart tarihinde, 210 gram ağılığındaki ekmek 3 TL, 1000 gram ağırlığındaki ekmek 14,28 TL olacak şekilde açıklanmıştır. Bahse konu tarihten bugüne değin kentimizde tarife değişikliğine yönelik yeni bir karara imza atılmamış ve kamuoyunda söz edilen fiyatlarda bir tarife onaylanmamıştır. 210 gram ağırlığındaki ekmeğin 4 TL olmasına yönelik talebimiz de Ekmek Fiyatlarına Dair Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu tarafından uygun bulunmuş, tarifenin geçerli sayılabilmesi için ilgili kurumlarca onay beklenmektedir."

Yorumlar (0)