Fırıncılar Odası, ekmek fiyatlarını açıkladı: Tartışmalara son noktayı koydu!

Bazı fırıncılar maliyetlerin artması üzerine ekmek birim fiyatlarında artış yaşanmıştı. Son sözü Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı söyledi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye’nin tamamında ekmeğin kilo fiyatının 20 TL’yi geçmeyeceğini ifade ederek, tartışmalara son noktayı koydu.

EKONOMİ 25.06.2022, 17:40 25.06.2022, 17:45
Fırıncılar Odası, ekmek fiyatlarını açıkladı: Tartışmalara son noktayı koydu!

Türkiye genelinde yasal bir dayanağı olmadan farklı bir şekilde açıklanan ekmek fiyatları Ticaret Bakanlığı’nca denetlenmeye başlamıştı.

Fırıncı odaları Samsun'da bir araya geldi

Maliyetlerin artması sebebiyle ekmeğe zam yapan fırıncılarla halk, karşı karşıya geliyordu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından Türkiye’deki oda başkanlarının katılımıyla birlikte “Mesleki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” Samsun’da gerçekleştirildi.

“Ekmeğin kilo fiyatı 20 TL’yi geçmeyecek”

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye’de ekmeğin kilo fiyatının 20 TL’yi geçmeyeceğini belirterek, tartışmalara noktayı koydu.

Toplantıda problemler konuşuldu

Buğday ile ilgili yaşanan gelişmeler, TMO uygulamaları ve sektörün şu an mevcut durumda içinde bulunduğu sorunlar masaya yatırıldı.

"Azami kg fiyatı 20 TL, 200 gram ekmek 4 TL"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Balcı, “Ekmek fiyatları, geçen hafta ve bu hafta gündem oldu. ‘Ekmek fiyatı şubat ayında 5-6 TL olacak, 10 TL olacak, insanların ekmek alım gücü kalmayacak’ diye iddia edildi. Gelinen süreçte bunlar, gerçeği yansıtmıyor. Ülke genelinde haziran ortasında ekmeğin azami kg fiyatı 20 TL, genel anlamda da 200 gram ekmek de 4 TL’den satılıyor.” demişti.

“Un desteği devam edecek, ekmek 4 TL’den satılacak”

Balcı sözlerine şöyle devam etti:

“Şubat söylemlerini boşa çıkartıyoruz. Fırıncıların fedakarlıkları, söz konusu bakanlıkların hassasiyeti ve son dönemde de Cumhurbaşkanımızın talimatı ile birlikte un desteğinin devam edeceğini belirtmesiyle ekmeği 4 TL satma fırsatı buluyoruz”

“25 TL olan ekmeğin kilo fiyatı, İstanbul’da 20 TL’ye düştü”

İstanbul’da Beşiktaş, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde ekmeğin kilo fiyatının 25 TL’den satıldığını ve yapılan görüşmelerle bunun yeniden 20 TL’ye düşürüldüğünü söyleyen Başkan Halil İbrahim Balcı, “İstanbul’da ekmeğin, 3 ilçede 5 TL’den satılması diğer ilçelerde de 5 TL’den satılacak ve ekmek 5 TL’ye çıkacak algısı oluşturulmaya çalışıldı. Ekmek 5 TL olunca kilosu 25 TL oluyor. 3 ilçeyle gerçekleştirdiğimiz görüşme sonucunda bu 3 ilçede de ekmeğin kilosu 20 TL’den fazla olmayacak.”

Yorumlar (0)