Türkiye Klasik Otomobil Festivali başladı

Ülkemizin farklı kentleri ve KKTC'den 400'ü aşkın aracın katıldığı Türkiye Klasik Otomobil Festivali, başkent Ankara'da başladı.

OTOMOTİV 25.06.2022, 18:20
Türkiye Klasik Otomobil Festivali başladı

Altındağ Belediyesi, Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü ve Antika Otomobil Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen, ülkemizin en büyük klasik araç festivali, Başkent Millet Bahçesi'nde yurttaşların ziyaretine açıldı.

Klasik araç severleri buluşturan festival bugün ve yarın ziyaret edilebilecek.

"Daha iyisini yapacağız"

Festivalin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, tarihi değere sahip olan her şeye çok büyük özen gösterdiklerini kaydederek, nostaljik araçların yer aldığı festivali ilçelerinde düzenlemekten ötürü mutluluk duyduklarını ifade etti.

Düşünce ilk ortaya çıktığında bu denli rağbet göreceğini öngörmediklerini söyleyen Balcı, "Bu tarihi mekanda klasik araçları ağırlamaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz, hatalarımız ve eksikliklerimiz olabilir fakat Allah'ın izniyle bundan böyle, buradan altığımız tecrübeyle daha iyisini, daha büyüğünü yapıyor olacağız." şeklinde konuştu. 

"Türkiye'de 'klasik araç' tanımı yok"

Antika Otomobil Federasyonu'ndan Başkan İlker Tayalı da hedeflerinin klasik araçları geçmişten günümüze taşımak olduğunu dile getirerek, "Bu oldukça zor bir görev. Çünkü bu tarz otomobillerin yedek parça teminleri ve bakımları bir hayli zor. Araçları ayakta tutabilmek için zaman, emek ve para harcıyorsunuz." dedi. 

Asıl problemlerinin ise 'klasik araç' tanımının ilgili kanunlarda geçmemesi olduğuna işaret eden Tayalı, ABD ve Avrupa'da 30 yaş üzerindeki araçların 'klasik' olarak sayıldığı bilgisini verdi. Klasik otomobilleri gelecek jenerasyonlara taşımak istediklerini kaydeden Tayalı, kanundaki düzenlemenin muhakkak gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kara Şimşek'e büyük ilgi

İki gün boyunca sürecek olan festivalde en büyük rağbeti ise 1982-86 seneleri arasında ABD'de çekilen, ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde de yayımlanarak popüler olan efsanevi dizi 'Kara Şimşek'te kullanılan araç gördü.

Katılımcılar bütün fonksiyonları halihazırda çalışır vaziyette olan araçlarla bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.











Yorumlar (0)