FED'in Mayıs ayı raporu yayımlandı: Belirsizlik sürüyor!

Mayıs 2022 tarihli Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlayan FED, Rusya-Ukrayna savaşının küresel piyasalar üzerindeki olumsuz etkisine ve gelecekte neden olacağı risklere değindi. Piyasalarda belirsizliğin hüküm sürdüğü kaydedildi.

EKONOMİ 10.05.2022, 01:35 Hakan Öksüz
FED'in Mayıs ayı raporu yayımlandı: Belirsizlik sürüyor!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş, finansal açıdan küresel ölçekte etkili oldu. Aksayan tedarik zincirleri ve Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan dolayı küresel ölçekte yükselen akaryakıt fiyatları, savaşın ekonomik etkilerinin göstergeleri oldu. 

2021 Kasım ayında belirsizlik derinleşti

Küresel piyasaların son durumunu ele alan FED, Mayıs 2022 tarihli Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı. Rapora göre 2021 yılının Kasım ayında derinleşen belirsizlik sürecinin halen daha devam ettiği kaydedildi. Ekonomik görünümün kararsız bir yapıya büründüğü ifade edildi.

Enflasyon yükselme eğiliminde!

Rapora Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırının hem ekonomik hem de insani zorluklara yol açtığı kaydedildi. Savaşın, küresel ekonominin gidişatı üzerinde gelecekte nasıl etkiler bırakacağının belirsiz olduğu aktarıldı. Çatışmalar nedeniyle enflasyonun yükselme eğilimi içinde olacağının tahmin edildiğine değinildi.

Koronavirüs salgınının zayıfladığı ve kontrolün ele alındığı hatırlatıldı. Buna rağmen Rusya-Ukrayna savaşının yeni bir belirsizlik dalgası yarattığı ve küresel ekonomik sistem için ciddi riskler teşkil ettiği ifade edildi. Siyasi durumların, piyasalardaki volatilite (hızlı fiyat değişimleri) üzerinde etkili olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)