Erdoğan duyurdu: Elektrik tarifesinde yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik tarifesinde yeni bir düzenlemeye gidileceğini bildirdi. Erdoğan, "Elektrik faturalarındaki aylık tüketim kotasını 150 kilovattan 210 kilovata yükseltiyoruz." dedi. 210 kilovatlık tüketim eski tarifeye göre 329 TL olarak faturalandırılıyordu. Yeni kararla birlikte 210 kilovatlık tüketimin faturadaki karşılığı ise 287 TL olacak. Böylelikle 42 TL'lik bir indirim sağlanacak.

EKONOMİ 31.01.2022, 18:14 31.01.2022, 21:08
Erdoğan duyurdu: Elektrik tarifesinde yeni düzenleme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


"Gerektiğinde Kabine'de değişiklik yapılabilir"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Değişen koşullara ve gereksinimlere göre Kabine'de revizyona gitmemiz gayet normaldir. Bundan sonraki süreçte de gerektiğinde Kabine değişikliği yapılabilir. 

İran hattı üzerinden sağlanan doğal gaz akışını tekrar başlattık, Azerbaycan'dan gelen gaz oranını artırdık. 

Omicron varyantı ile birlikte kuvveti azalan salgını tamamen gündemden çıkaracağız. 

"Aylık tüketim kotasını 210 kilovata yükseltiyoruz"

Elektrik faturalarının yükseldiği yönündeki şikayetlerin ardından tarifelerin tekrar düzenlenmesi yönünde talimat verdik. Elektrik faturalarındaki aylık tüketim kotasını 150 kilovattan 210 kilovata yükseltiyoruz. Önümüzdeki ay harcanacak olan elektriğin faturası, halkımızın lehine yapılacak olan yeni düzenlemeye uygun hale getirilecektir.

Ekonomi

Sanayi kuruluşlarımıza uygulanan kısmi enerji kesintilerini önemli oranda azalttık. Yakında tamamen kaldırıyoruz.

Kredi Garanti Fonu kefaletiyle kullandırılacak 3 yeni destek paketiyle şirketlerimize 60 milyar TL'lik bir kefalet limiti açıyoruz.

2022 senesinde tarımsal destekleme bütçesini 29 milyar TL'ye yükselttiğimizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dezavantajlı ailelerin ana sınıfına ve anaokuluna giden çocuklarına yönelik senelik 500 milyon TL'lik yeni bir destek paketini uygulamaya geçiriyoruz.

"8 Şubat'ta 2.927 engelliyi kamuya yerleştireceğiz"

Engellilere yönelik senenin ilk memur atamasını 8 Şubat tarihinde gerçekleştirecek, her eğitim kademesinden 2.927 engelli bireyin kamuya yerleşimini sağlıyor olacağız.

"Yine biz yaparız"

Yerli ve milli İHA sayımızı 8'e, yangın söndürme uçağı sayısını 20'ye, helikopter sayısını ise 55'e yükseltiyoruz.

20 senedir bu milletin ve bu ülkenin asırlık meselelerini nasıl AK Parti çözdüyse bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa ederek diğer hedeflerimizle beraber enflasyonu indirme, pahalılığı yenme hedeflerimizi de yerine getiriyor olacağız."

Yorumlar (0)