Enerji bağımsızlığımızın ateşi: Bakan Dönmez paylaştı

Sosyal medya hesabından Karadeniz’de bulunan 710 milyar metreküplük yerli gaz ile ilgili paylaşım yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Enerji bağımsızlığımızın ateşi” notunu düştü.

EKONOMİ 08.01.2023, 13:56 08.01.2023, 14:04
Enerji bağımsızlığımızın ateşi: Bakan Dönmez paylaştı

Gaz keşfi çalışmalarını gerçekleştirmeye devam eden Türkiye, geçtiğimiz haftalarda Karadeniz gaz keşfi ile yeni bir adım atmıştı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de bulunan 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma tesisinden anları yayınladı.

Yeni keşifler yapılıyor

Yeni rezerv keşfinin haberini paylaşan Erdoğan, "Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulduk" demişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan rezerv keşfinin de revize edildiğini aktaran Erdoğan, "Ayrıntılı analizler sonucunda geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz 540 milyar metreküp rezervimiz 652 milyar metreküp şeklinde güncellendi. Bu şekilde toplam rezervimiz 710 milyar metreküpe yükseldi." ifadelerini kullandı.

"Enerji bağımsızlığımızın ateşi"

Keşfi yapılan doğal gaz mart döneminde şebekeye bağlanarak insanların kullanımına sunulmaya hazırlanırken, doğal gazın Kanuni Sondaj Gemisi'nde yakma işlemi gerçekleştirildi. Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili paylaşımda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerji bağımsızlığımızın ateşi" notunu yazarak, Türkali-10 kuyusunda çalışma sağlayan Kanuni Sondaj Gemisi'nde Karadeniz'de keşfi yapılan 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma işleminden görüntüleri paylaştı.

Yorumlar (0)