Emekli ve memur zam oranında artış: Erdoğan açıkladı

Geçtiğimiz günlerde memur ve emekliye verilecek olan zam oranı yüzde 25 olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile beraber zam oranı yüzde 30’a çıkarıldı.

EKONOMİ 04.01.2023, 13:42
Emekli ve memur zam oranında artış: Erdoğan açıkladı

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde yüzde 25 olarak açıklanan zam oranında revizeye gidildi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli zam oranları ile ilgili açıklamada bulundu.

Asgari ücret desteğinde artış

Asgari ücret desteğinin yükseltileceğini dile getiren Erdoğan, “Küçük işletmelerimizin sırtlanacağı bu yükü daha rahat bir şekilde kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 liraya çıkarma kararı verdik” şeklinde konuştu.

Emekli ve memur zammı arttı

Memur ve emekli zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, “Emekli ve memur maaş zammı oranını yüzde 30'a kadar yükseltebileceğimiz imkanlar oluşturduk. Bütün emeklilerimize ve memurlarımıza 2023 senesi ocak dönemi maaş artışlarının yüzde 30 şeklinde uygulanacağı haberini buradan veriyoruz. En düşük emekli maaş miktarını 3 bin 500 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)