Ekonomistlerle buluşan Bakan Nebati'den açıklama

Nureddin Nebati, akademisyenler ve ekonomistlerle İstanbul'da buluştuğu toplantıda, cari açık problemini kalıcı olarak çözmeyi, orta gelir tuzağını aşmayı ve global değer zincirlerinde üst sıralara yükselmeyi amaçladıklarını bildirdi.

EKONOMİ 22.01.2022, 22:58 23.01.2022, 13:48
Ekonomistlerle buluşan Bakan Nebati'den açıklama

Dolmabahçe'deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen görüşmede, akademisyenler, ekonomistler ve piyasa katılımcılarıyla buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ülkemizin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptı.

Türkiye Ekonomi Modeli

Toplantının tamamlanmasının akabinde basın mensuplarıyla paylaşılan bilgi notu doğrultusunda, Nebati, söz konusu toplantıda, Türkiye Ekonomi Modeli’nin, esnek, toplumsal dinamikleri çok iyi bilen ve ülke gerçekleriyle iç içe olduğunu, bahse konu model çerçevesinde cari açık problemini kalıcı olarak çözmeyi, orta gelir tuzağını aşmayı ve global değer zincirlerinde üst sıralara yükselmeyi amaçladıklarına işaret etti.

"Türk lirasını desteklemeyi sürdüreceğiz"

Döviz kurundan kaynaklanan kaygıların yönetilmesi adına özellikle mevduat ürünlerinde 'Döviz Korumalı TL Mevduat' gibi önemli finansal enstrümanları uygulamaya koyduklarını kaydeden Nebati, TL mevduata dönüşümün desteklenmesi maksadıyla devreye alınan devlet desteklerini aktardı.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren şirketler için kurumlar vergi istisnası getirilen kanun teklifinin TBMM'de kabul edildiğini anımsatan Bakan Nebati, TL tasarrufları kuvvetlendirmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Katılımcılara söz verdi

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin iştirak ettiği toplantının ardından misafirlere söz veren Nebati, bütün katılımcıların görüş, tavsiye ve problemlerine kulak verdi.

Basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak 4,5 saat sürdü.

Nebati, daha evvel yeni dönemdeki ekonomi adımlarının iş dünyasına aktarılması maksadıyla bazı STK ve sektör temsilcileriyle de buluşmuştu.







Yorumlar (0)