Ekonomideki kritik toplantı sonrası Kavcıoğlu'ndan açıklama

Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye Bankalar Birliği mensupları arasında gerçekleştirilen kritik toplantı tamamlandı. Toplantının akabinde Kavcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 25.11.2021, 20:55
Ekonomideki kritik toplantı sonrası Kavcıoğlu'ndan açıklama

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, ekonomide meydana gelen son gelişmeleri masaya yatırmak üzere TBB (Türkiye Bankalar Birliği) Başkanı Alpaslan Çakar ve diğer bankaların genel müdürleri ile buluştu.

TBB'de düzenlenen toplantıya BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) Başkanı Mehmet Ali Akben de iştirak etti.

Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantının ardından Kavcıoğlu, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

"Olağanüstü bir durum yok"

TCMB Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

"Karşılıklı olarak birbirimizi bilgilendirdik. Olumlu ve faydalı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Sayın Akben de toplantıya katıldı. Zaten her zaman irtibat halindeyiz. Çok kuvvetli bir iletişimle Türkiye'de bankacılık sektörü, dünyadaki en başarılı sektör olarak faaliyetlerine devam ediyor. 

Genel değerlendirmeler yaptık. Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, bankacılık sektöründeki son durum, yeni yıla ilişkin durum değerlendirmesi yaptık. TCMB ile BDDK arasında karşılıklı görüş alıverişlerinde bulunduk. Yani her zaman konuştuğumuz şeyler, farklı bir husus yok.

Her husus ayrı başlıklar altında konuşuldu. Faiz indirimini de konuştuk. BDDK ile sektör uyumlu bir iletişim içindedir. Karşılıklı olarak yaptığımız görüş alıverişlerimizi, taleplerimizi ve taleplerini değerlendirdik. Her daim olduğu gibi bu süreci de beraber götüreceğiz.

Bu toplantılar çok önceden planlanan toplantılar. Olağanüstü bir durum olmadığını belirtmek isterim. Bu gibi toplantıları daha önce de yaptık, yine yapacağız."







Yorumlar (0)