Erdoğan'dan 25 Kasım mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadını Hedef Alan Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 25.11.2021, 21:26 26.11.2021, 15:10
Erdoğan'dan 25 Kasım mesajı

Cumhurbaşkanı, "Bu önemli günün ilk etapta inancımızın, değerlerimizin, medeniyetimizin karşısında olduğu bu problemin tümüyle ortadan kalkmasına sebep olmasını temenni ediyorum." sözlerini sarf ettiği paylaşımında, şöyle konuştu:

"İnsan hakkı ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddet maalesef bütün dünyanın problemidir. Ülkemiz, bu probleme karşı en geniş kapsamlı ve en etkili mevzuata sahip devletler arasında ilk sıralarda konumlanmaktadır. Temmuz 2021'de bu hususa ilişkin eylem planını duyurmuş, 28 strateji, 5 ana hedef ve 227 çalışma belirlemiştik. Değişen koşullara ve ortaya çıkan gereksinimlere ilişkin olarak gerekli olan idari ve yasal tedbiri almaya devam edeceğiz. Aziz vatandaşlarım… Asla unutmamalıyız ki kadını hedef alan şiddetle mücadele eş zamanlı olarak eşimizin, kızımızın, annemizin onurunu, hukukunu, hakkını korumanın da mücadelesidir. Bu problemin ortadan kalkması, bütün kesimlerin gayreti, mutabakatı ve inancıyla mümkündür."

"Kararlıyız"

Erdoğan, kadını hedef alan şiddetle mücadelede çok kararlı olduklarının altını çizdiği paylaşımında, "Bugüne değin kadınların her alandaki hak mücadelelerinde yanlarında bulunduk, bundan sonraki süreçte de yanlarında bulunacağız. Kadını hedef alan şiddeti, ahlaki ve insani değerlerimizi kuvvetlendirerek inşallah tümüyle ortadan kaldırıyor olacağız. Bu hususta çok kararlıyız." dedi.

Yorumlar (0)