Ekmek fiyatına zam: Yeni bir il daha katıldı

Ekmek fiyatlarına zam haberi ilk olarak büyük şehirlerden gelmişti. Daha sonra birçok kentten zam açıklamaları yapılmaya başladı. Son olarak Sinop’ta ekmek 4 liradan 5 liraya yükseltildi.

EKONOMİ 13.01.2023, 13:50 14.01.2023, 10:41
Ekmek fiyatına zam: Yeni bir il daha katıldı

Sinop’ta fırıncıların talebi sonrasında 4 liradan alınan 220 gram ekmek, 210 grama indirildi ve fiyatı da 5 TL olarak ayarlandı.

Talepler arttı, zam yapıldı

Fırıncılar tarafından birden fazla talep geldiğini aktaran Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası, ekmek fiyatlarında revize yaptı. 4 lira olan 220 gram ekmek, 210 grama düşürüldü ve fiyatı 5 liraya çıkarıldı.

Yükselen maliyetlerden ötürü zam yapıldığını ifade eden Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, “Fırıncı esnafımız mevcut durumda yükselen maliyetlerden dolayı ürünlerin fiyatlarında değişiklik talep etti. Tarafımıza dilekçelerle müracaat edildi. Aynı talepler ilçemizden de geldi. Bizler de bu durum karşısında bizim üst kuruluşumuz olarak görev yapan Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği’ne bir yazılı bildirimde bulunduk. Zam istemine karşı bir komisyon oluşturuldu ve gerçekleştirilen değerlendirmeler sonuca ulaştırıldı. Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi tarafından da olur yazısı alındı. Bu şekilde ekmeğe zam talebi onaylandı. Artık Sinop’ta 210 gram ekmek 5 TL’den satılacak” dedi.

Yorumlar (0)