2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu açıklandı

“2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu”nu açıklayan Sağlık Sen, sağlık personellerine karşı şiddeti göz önüne serdi. Rapora göre, toplam 422 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığı, 249 şiddet olayının meydana geldiği belirlendi.

EMEK-SENDİKA 13.01.2023, 14:26
2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu açıklandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası tarafından paylaşılan “2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu” verilerine göre, sağlık personellerine karşı 249 şiddet hadisesi gerçekleşti, toplamda 422 sağlık çalışanı ise şiddetle karşı karşıya kaldı.

“Çoğu yasa engel olamadı”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yayınlanan raporla beraber sağlıkta şiddeti duyulur ve bilinir duruma getirildiğini ifade etti.

Yapılan bütün çalışmalara rağmen şiddetin durmadığına işaret eden Durmuş, “Şiddetin katalog suç içerisine alınması, sağlıkta şiddet olayının bir kamu davası olarak görülmesi, beyaz kod sisteminin getirilmesi ve cezaların yüzde 50 oranında artırılmasının oldukça önemli yasal adımlar. Ancak yapılan bütün bu çalışmalara rağmen şiddet vakaları bir türlü sona ermedi. Sağlıkta Şiddet Yasası olmasına rağmen şiddet uygulayan bazı şahıslar adli merciler tarafından serbest bırakıldı. Bu durum ise faillere cesaret verdi. Bu sebeple, kolluk kuvvetleri, savcı ve hâkimlerde büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirmekte yarar var" diye konuştu.

Yorumlar (0)