"Ekmeğe zam gelmesi kaçınılmaz!"

Fırıncılar, un ve diğer ürünlerin fiyatlarının arttığını ve buna gereken müdahalenin yapılmaması halinde ekmeğe yeniden zam gelmesi gerektiğini ifade etti. 

EKONOMİ 28.10.2020, 16:24 28.10.2020, 16:30
"Ekmeğe zam gelmesi kaçınılmaz!"

Ekmeğe yeniden zam mı gelecek? Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun başkanlığını yürüten Halil İbrahim Balcı, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Balcı, 3 Temmuz'da yaptıkları açıklamada, "Türkiye genelinde ekmeğin kilogram fiyatının 7,75 TL'yi geçmeyeceğini, 2020 senesinin bitimine kadar bunu korumaya çalışacaklarını ve ciddi bir artış yaşanmaması halinde sene sonuna kadar kilogram fiyatının bu rakamı geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını" söylediklerini aktardı. 

"Un fiyatları 158 TL'ye kadar yükseldi"

Temmuz ayında un fiyatlarının 104 TL olduğunu hatırlatan Balcı, daha sonra bu fiyatların 158 TL'ye kadar yükseldiğini ve yüzde 40 oranında arttığını ifade etti. 

"Fırıncılar zor durumda"

Balcı, un fiyatlarının azalması için gereken faaliyetlerin yapılmasını istediklerini belirterek, söz konusu artışların ekmeğe olumsuz yansıdığını ve fırıncıların zor durumda kaldığını, bu nedenle fiyat artışına gitmek zorunda olduğunu kaydetti. 

"Yaşanmamış bir durum"

Ekmek fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğunu aktaran Balcı, un fiyatlarının neredeyse her gün değişiklik gösterdiğini ve bunun şimdiye kadar hiç yaşanmamış bir durum olduğunu belirtti. 

Balcı, un fiyatlarındaki artışın anormal olduğuna dikkat çekerek, bir üründe iki ay içerisinde yüzde 40 oranında artış göstermesinin olağanüstü bir durum olduğunu vurguladı. 

İstanbul Fırıncılar Odası, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, ekmeğin kilogram fiyatını 7,5 lira olarak duyurmuştu. 200 gram ekmeğin fiyatı böylece 1,5 liraya çıkmıştı.

Yorumlar (0)