Papa, vaka artışına rağmen maske takmayı reddediyor!

Katolik dünyasının ruhani lideri olan Papa Francis, Vatikan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasına rağmen maske takmayı kabul etmiyor. 

DÜNYA 28.10.2020, 16:55 29.10.2020, 17:44
Papa, vaka artışına rağmen maske takmayı reddediyor!

Vatikan'da bulunan yeni tip koronavirüs (Covid-19) yetkilileri, Katolik dünyasının ruhani lideri olan Papa Francis nedeniyle harekete geçti. 

Son günlerde tıpkı diğer yerlerde olduğu gibi Vatikan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları arttı. Papa Francis, buna rağmen maske takmayı kabul etmiyor. 

Papa Francis'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle risk grubunda olduğu ifade ediliyor. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ekibinden Augusto Zampini, Papa Francis'in gençlik döneminde rahatsızlık geçirdiğini ve akciğerlerinden birini aldırmak zorunda kaldığını ifade etti. Augusto Zampini, Papa Francis'in bu nedenle yüksek risk grubunda yer aldığına dikkat çekti. 

Vatikan'da uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) politikalarına göre, sosyal mesafenin sağlanamayacağı hallerde maske takılması talep ediliyor. 

Papa Francis ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hafta sonu Vatikan'da bir araya gelmiş, ikisinin de yeni tip koronavirüsü (Covid-19) umursamadığı ve maske takmadığı görülmüştü. 

Augusto Zampini, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Papa Francis'in insanlara yakın olduğu zaman maske takmasını umuyorum." ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)