Ekmeğe zam gelecek mi? İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı

İstanbul’da ekmeğe zam gelip gelmeyeceği birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Esnaftan ekmek fiyatlarının artması yönünde talep geldiğini aktaran İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, “Şubat ayı içinde bu durum ile ilgili ortak bir alanda buluşmak üzere görüşmeler sağlanacak” dedi.

EKONOMİ 22.01.2023, 15:09
Ekmeğe zam gelecek mi? İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı

İstanbul’da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Şubat ayı içerisinde konu ile ilgili görüşme sağlanacağını aktaran İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, esnaftan artış talebi geldiğini dile getirdi.

“Ortak bir noktada karar vereceğiz”

Sektörde fiyat artışlarının maliyetleri etkilediğini ifade eden Çetin, mevcut durumda 5 liradan satılan ekmeğin 4,50 ila, 4,80 arasında üretildiğini altını çizdi.

Mevcut durumda ekmek için zam talebinin esnaflardan geldiğine vurgu yapan Çetin, "Zam için net bir tarih söylemem çok doğru olmayacaktır. Çünkü bu ay için resmi tarife belirlendi. Bu nedenle 'şu gün, şu zaman' dememe doğruluk sağlamaz. Fiyat yükselişinin ocak dönemi içinde yapılmayacağı net. Şubat döneminde oturacağız, inceleyeceğiz. Bizlerin de bazı giderleri var. Umuyorum ortak bir noktada bir araya geleceğiz. Hem vatandaşı hem de esnafı mutlu edecek bir karar vereceğiz." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)