Dönmez'den gaz fiyatı açıklaması!

Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin kabrini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

EKONOMİ 22.08.2020, 15:50
Dönmez'den gaz fiyatı açıklaması!

Dün Fatih Sondaj Gemisi'ndeki helikopter pistinden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük müjdeyi açıklaması için Çankaya Köşkü'nde düzenlediği toplantıya videokonferans ile bağlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün de Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin kabrini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası çıkışta bekleyen gazetecilere açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfiyle birlikte ithalatta ciddi azalma beklediklerini ifade ederek, doğal gazı vatandaşların çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapının da bu vesile ile oluşturulmuş olacağını bildirdi.

Sondaj ve sismik gemilerinin önünde 6.000 kilometrekarelik yeni bir alan daha bulunduğunu açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uzmanların değerlendirmesine göre benzer kaynakların bu alanda da çıkabileceğini kaydetti.

Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, her halükârda Türkiye'nin üreteceği gazın, ithal edilecek gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söylenebileceğini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Vatandaşlarımız fiyat konusunda müsterih olsunlar" ifadesini kullandı.

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulunun katılımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda toplantı gerçekleştirmiş, Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası sondajında 320 milyar metreküp yüksek kaliteli doğal gaz bulduğu müjdesini açıklamıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise Fatih Sondaj Gemisi'nin helikopter pistinden Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya video konferans marifetiyle katılarak sürece ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar (0)