3 terörist etkisizleştirildi

Yıldırım 5 Operasyonu çerçevesinde Hatay-Amanos kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda PKK'lı 3 terörist etkisiz duruma getirildi.

GÜNDEM 22.08.2020, 16:49
3 terörist etkisizleştirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Yıldırım 5 Operasyonu çerçevesinde, Hatay-Amanos kırsalında yapılan hava destekli operasyon sonucu bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz duruma getirildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Yıldırım 5 Operasyonu çerçevesinde Hatay-Amanos kırsalında, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğünün istihbari araştırmaları sonucunda, kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat) ve kahraman Jandarma Komando birlikleri tarafından düzenlenen hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz duruma getirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca etkisiz duruma getirilen bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin yanında 3 adet M-16 piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi bulunduğu da kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı bölgede operasyonların devam ettiğini, son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da operasyonların aralıksız ve kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Yorumlar (0)