Depremin maliyeti ne kadar? Erdoğan açıkladı

AB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası konferansa video konferans yoluyla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin maliyetinin 104 milyar dolar olduğunu açıkladı.

EKONOMİ 20.03.2023, 17:00
Depremin maliyeti ne kadar? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası konferansa video konferans yoluyla bağlandı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın ifadelerinden öne çıkanlar ise şu şekilde:

“90 ülke desteğe geldi”

Depremin Türkiye’ye etkisine değinen Erdoğan, “Depremin ardından sel ile mücadele halindeyiz. Depremin maliyeti toplamda 104 milyar dolardır. 11 kentimizde ağır hasarlı, acil yıkılacak, yıkık, yani kullanılamaz duruma gelmiş olan bina sayısı 298 bine, bağımsız bölüm miktarı ise 876 bine yükselmiştir. Uzunca bir süredir dünya üzerinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türkiye, afetin ardından 90 ülkenin desteğini gördü. 130 kadar ülkeden destekler depremzedelerimize verildi. Bu zor zamanlarımızda bütün dostlarımızın gösterdiği dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

“Köken ve inanç ayırmadan hareket etmedik”

Deprem kentlerinin yeniden inşa edileceğini dile getiren Erdoğan, “Enkaza dönen bütün kentlerimizi altyapısı, işyerleri, üstyapısı, kültürel ve tarihi değerleriyle tekrar ihya ve inşa edeceğiz. Planımız 1 sene içerisinde deprem bölgelerinde gerekli olan ihtiyacı giderek miktarda yapıyı inşa etmektir. İlk sene 319 bin, toplamda ise 650 bin konutu vatandaşlara vermeyi planlıyoruz. Değerli katılımcılar bizler dayanışmanın ve birliğin gücüne, paylaşmanın ise bereketini bilen bir milletiz. Bizler kökene ve inanca bakmaksızın desteğe gittik. Koronavirüs zamanında ihtiyaç sahibi olan bölgelere teçhizat ve yardım yolladık” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)