Deprem bölgesinde hiçbir aboneden ücret alınmayacak!

Elazığ'da hiçbir aboneden 3 ay süreyle su ücreti alınmayacak. 

EKONOMİ 21.02.2020, 11:41
Deprem bölgesinde hiçbir aboneden ücret alınmayacak!

Elazığ'da 24 Ocak günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar sürerken yeni bir hamle geldi. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, deprem tarihinden itibaren 3 ay süreyle hiçbir aboneden su tüketim bedeli alınmayacağını duyurdu. 

Şerifoğulları, mart ayı içinde belediye meclisinde karar alacaklarını kaydederek, "Depremin olduğu 24 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere 3 ay süresince abonelerimizden su tüketim bedeli almayacağız. Sosyal belediyecilik ilkemizle vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmaya katkı sağlayacak bu müjdeyi hemşerilerimle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Belediyeye toplam maliyeti 15 milyon lira"

Ön ödemeli kartlı su sayacı kullanan abonelerin de bu olanaktan yararlanacaklarını aktaran Şerifoğulları, "3 aylık su tüketim bedelinin Elazığ Belediyesine toplam maliyeti 15 milyon TL’dir. Ama vatandaşımızın canı sağ olsun. Biz elimizden geleni yapacağız." diye konuştu. 

Şerifoğulları, Elektrik Doğalgaz şirketi AKSA'dan da bu yardımı görmek istediklerini ifade eden Şerifoğulları, "Vatandaşlardan aldığımız destek onlara hizmet olarak geri dönmeye devam edecek." dedi.
 

Yorumlar (0)