Covid-19 nedeniyle 100 bin personel alacak

Dünya devi Amazon, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle artan talebe yetişemiyor! Amazon çare olarak 100 bin yeni personel alacağını duyurdu.

EKONOMİ 17.03.2020, 08:08
Covid-19 nedeniyle 100 bin personel alacak

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında bir çok sektör zor günler geçirirken salgın bazı sektörlerin işini daha da yoğunlaştırdı.

Amerikan e-ticaret devi Amazon, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla çevrimiçi alışverişe artan talebi karşılayabilmek için Amerika Birleşik Devletleri'nde 100 bin yeni personel alacağını ilan etti.

Amazon'un Dünya Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark tarafından kaleme alınan blog paylaşımında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla e-ticarete olan talepte önemli bir yükseliş görüldüğü ve bu talebin işgücü ihtiyacı doğurduğuna vurgu yapıldı.

100 bin personele ihtiyaç var

Paylaşımda, söz konusu talep artışını karşılayabilmek için depo merkezlerinde ve dağıtım ağında istihdam edilmek üzere tam ve yarı zamanlı çalışacak 100 bin yeni personel alınacağı duyuruldu.

Saat başı ücrete 2 dolar zam

Ayrıca, şirketin çalışanların maaşlarını artırmaya yönelik 350 milyon doları aşan bir yatırım yapacağının ifade edildiği paylaşımda, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çalışanların ücretlerinin saat başına 2 dolar, İngiltere'deki çalışanların 2 sterlin ve birçok Avrupa ülkesindeki çalışanların yaklaşık 2 avro artırılacağı vurgulandı.

Yorumlar (0)